MinnaKuusjrvi Muutoksia tarvitaan

Miksi näin kävi?

Miksi näin kävi? Pettymys sunnuntain tulos oli. Viimeisten viikkojen aikana oli ollut todella positiivinen tunnelma vaalikiertueella ympäri Suomea puolueemme teltoilla. En voi olla miettimättä niitä syitä, miksi lopputulos oli näin surkea. Yksi asia, mikä ihan varmasti vaikutti asiaan, ovat gallupit. Jos kannatuksemme näytti niissä vain yhtä prosenttia, moni varmasti ajatteli, ettei meitä kannata äänestää. Jotkut sanoivat tämän suoraan. Ehdotankin, että jatkossa gallupit kielletään puolen vuoden ajalta ennen vaaleja. Annetaan kansan oikeasti päättää, mitä haluavat äänestää, ei ohjata kansan mielipiteitä gallupeilla. Näin pystytään antamaan kaikille pienille puolueille mahdollisuus.

Mikä on Sininen tulevaisuus? Tähän kysymykseen törmäsimme myös vähän väliä, jopa juuri ennen vaaleja. Meitä ei tunneta. Tilanne voisi olla toinen, jos meillä olisi ollut varaa massiiviseen mainontaan. Keski-Suomessa pystyimme laittamaan kaksi eri mainosta lehtiin. Lisäksi puolue maksoi vaalijulisteet. Tosin nekin olivat melko turhia, koska ”myrsky” kävi repimässä lähes kaikki julisteemme useilla paikkakunnilla. Tämä myrsky oli aika erikoinen, osasi repiä vain tiettyjen puolueiden julisteet. Perussuomalaiset, Vasemmisto, SDP, Kokoomus ja Keskusta saivat olla rauhassa ainakin niissä paikoissa, jotka itse kävin katsomassa. Joissakin paikoissa meidän julisteemme päälle oli laitettu toisen puolueen juliste. Mitä me tarkoitamme sillä, että sanomme ”Suomi takaisin”? Tätä kysymystä meille myös esitettiin. Kaikki eivät ymmärtäneet, että olemme kaksi eri puoluetta.

Osallistuin eilen puolueemme valtuuston kokoukseen. Onneksi suurin osa jäsenistämme haluaa jatkaa puolueen toimintaa tappiosta huolimatta. Yksi hyvä asia tässä on, todennäköisesti suunta voi olla vain ylöspäin. Itse tähtään seuraaviin kunnallisvaaleihin. Töitä niiden eteen on tehtävä, rahaa ei edelleenkään ole käytettävissä.

Yhtä asiaa en voi ymmärtää: ihmisten ilkeyttä. Jos hallituksessa on yhdessä päätetty toteuttaa joku asia, minkä takia kaikki sonta pitää kaataa yhden ihmisen niskaan? Eivät ministerit yksinään päätöksiä tee, he ovat vain niitä virkamiehiä, jotka tekevät niin kuin hallitus käskee. Toivon voimia kaikille näille, jotka ryöpytyksen keskelle ovat joutuneet! Onneksi melko nopeasti ihmiset unohtavat, kohta tulee uudet ministerit, jotka joutuvat suurennuslasin alle. Hallitukseen mukaan pääsevät puolueet joutuvat toteamaan, että pakko on tehdä kompromisseja. Ei auta vaikka äänestäjille luvattiin toista. Suomi saa seuraavat syntipukit. Järkevää toimintaa tämä ei tietenkään ole, puolueet riitelevät keskenään, moni hyvä päätös jää tekemättä hallitus- ja oppositiopuolueiden tappelujen takia.

Elämä jatkuu kaikesta huolimatta. Eilen kyselin, pääsikö eduskuntaan sellaisia henkilöitä, jotka tosissaan lastensuojelun asiat haluavat korjata. Muutamia nimiä sain, toivottavasti he osaavat tehdä yhteistyötä, uskaltavat ottaa asioita esille ja vaatia korjauksia. Neljän vuoden kuluttua tiedämme, miten tämä onnistui.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos Minna panoksestasi yhteiselle asialle. Arvostan.

Käyttäjän MinnaKuusjrvi kuva
Minna Kuusjärvi

Kiitos Jari! Voimia tarvitset kaiken tämän keskellä. Sitä toivon, ettet Sinisiä jätä!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vaalituloksesta huolimatta siniset ovat ihan hyvä puolue ja lähtö persuista oli oikea toimenpide, rohkea siirto josta pitää edelleen onnitella.

Ehkä sinisetkin siitä vielä nousee, mutta valitettavasti siinä kohtaa poliittista karttaa mihin sisiset on yrittänyt asemoitua on tunkua muutenkin.

Minulle vaalikone antoi pari hyvää sinistä ehdokasta hyvinä vaihtoehtoina ja varmaan monille muillekin, mutta valitettavasti monien äänestyskäyttäytymiseen vaikutti se ettei usko sinisten mahdollisuuksiin ollut järin suuri ja tarjolla oli muitakin yhtä hyviä vaihtoehtoja.

Jos pienpuolue haluaa menestyä, niin varmaankin tarjolla pitää olla joku vaihtoehto mitä millään muulla puolueella ei ole.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Olisiko helpompi kuitenkun pitää ne gallupit jatkossakin, mutta siirrettäisi sinisten kannatuksessa siintä edestä se nolla sinne loppuun ja otettaisi pilkku pois.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

siniset tullaan muistamaan todella pitkään porukkana joka petti törkeästi äänestäjänsä ja jotka jäivät roikkumaan ministerinvirkoihinsa (oli se sitten laillista tai ei, moraalia ei ministerikaartista löytynyt luopua hillotolpastaan) ja tukemaan sipilä /orpo - politiikkaa.
Jos olisitte kiltisti siirtyneet oppositioon niin ehkä toimenne olisivat olleet hiukan paremmin ymmärrettäviä .
Lindström on sipilän ja orpon ohjauksen ja käskyvallan alla aiheuttanut melkoisia ongelmia monille työttömille ja heidän perheilleen eikä tällaista ihmiset ihan heti tule unohtamaan

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Aikoinaan SMP:stä lähti 13 edustajaa kun heillä oli 18 ja näistä 13 tuli skyp. Vaaleissa pääsi yksi läpi Matti Asunmaa alavudelta joka loikkasi pian keskustaan. Timo Soini itse on elänyt tuon ajan niin varmasti tajusi että ei ole tulevaisuutta sillä joka eroaa emopuolueesta

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Timo Soini itse on elänyt tuon ajan niin varmasti tajusi että ei ole tulevaisuutta sillä joka eroaa emopuolueesta."

Ihan varmasti Soini ymmärsi että mahdollisuudet menestyä ovat todella pienet. Silti Soini lähti, mistä syystä Soinille ja sinisille pitää nostaa hattua ja kumartaa syvään.

Ironista kyllä, puolueen hajoaminen ja rasistipersujen oppositioasema pelasti sen poppoon ja nyt ne kukkoilee valtakunnanpolitiikan kärkipaikoilla, mikä on Suomelle suuri häpeä.

Touko Laine

Epäilen että suurin syy oli tapahtumat 2017 keväällä. Äänestäjät ei unohda, se on nähty ennenkin ja nyt se nähtiin taas. Vaikeaa tulee olemaan paluu politiikkaan kaikilla Sinisillä jotka lähtivät Soinin matkaan. Ihan turha edes spekuloida muilla syillä.

Käyttäjän MinnaKuusjrvi kuva
Minna Kuusjärvi

Itse olen yksi niistä, jotka lähtivät kesken puoluekokouksen kesällä 2017. En tiennyt muista lähtijöistä mitään, sanoin vain miehelleni, että minulle riitti, lähdetään pois. Tuolloin mietin, että tässäkö tämä nyt oli, oma politiikassa mukana oleminen. En lähtenyt Soinin enkä kenenkään muunkaan matkaan sieltä. Tuli vain niin paha tunne siellä kaikesta siitä minkä näin Halla-ahon valinnan jälkeen. Lähdin omien arvojeni ja periaatteideni takia. Jälkikäteen vasta kuulin, että pois lähtijöitä oli muitakin. Ja totta kai lähdin mukaan perustamaan uutta puoluetta, jonka poliittisiin ohjelmiin pääsi itsekin vaikuttamaan.

Marko Mäkilä PS

Mikä siinä Halla-ahon ja yli puolenmiljoonan suomalaisen kannattamassa linjassa tai politiikassa sitten on niin arvojesi vastaista? Maahanmuuttopolitiikka vai Islam vastaisuus? PS on aina ollut hyvinkin maahanmuuttovastainen, mutta nyt yhtä-äkkiä ei ollutkaan ja näin ollen PS:n arvot olivat väärät ja lähditte Sinisiin. Se on ihan OK, mutta miksi esim. Puhemies ja osa ministereistä, jotka olivat hyvinkin Nuivia lähtivät Soinin matkaan? Eivät äänestäjät ole tyhmiä ja tässä tulos. Sinisiä ei tarvita mihinkään, koska meillä on jo Kokoomus ja Keskusta vai tuleeko tulevaisuuden Sinisistä taas haittamaahanmuuton vastustajia. Takki kääntyyy, takki käänty ja kaikki on taas myytävänä.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Varsin harmi, etenkin kun hyvin päteviä ehdokkaita oli, liian naiveja vaan eli taisi ao. uudet ministerit olla näppäräsi höynäytettävissä viimekauden kahtiajaossa. Veikkaan kyllä, että siellä oli ketut keskustasta ja kokoomuksesta ao. aikaan asialla, jotka ao. liikkeellä yritti perussuomalaisista eroon kokonaan kyseenalaisin keinoin.

Mainittakoon erikoiskehuna vielä Jussi Niinistö, joka jo lopuksi uskalsi sanoa asiat niin kuin ne on, AY-liikkeistä ja oikeuslaitoksesta yms. Punamummon perintö sotkee edelleen Suomea, toivottavasti SDP ei jatka samaa tuhoamista (pahaa pelkään).

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Onhan näitä muitakin pienpuolueita joilla ei ole kansanedustajia, eikä tule. Ei sinun politiikkaa tarvitse jättää, värkkäätte puolueohjelmia ja syötätte makkaraa toreilla vanhaan tapaan. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka keksisitte jotain sellaista että saisitte edes aviopuolisot teitä äänestämään, se jo tuplaisi kannatuksen. Niitäkään ei tosin kannata pettää, mutta sen taidatte jo tietääkin.

Anja Marttila

Ei Sinisten eroamisessa ollut kyse poliittisista linjaeroista. Vaalikoneiden mukaan sinisten ja persujen mielipiteet olivat erittäin lähellä toisiaan. Eroja ei näkynyt vaalikeskusteluissakaan: nokittelu perustui hallitukseen tekemisiin.

Eli siis puhtaasta valtataistelusta oli kyse ja se meni PS:lle 39-0. Ja hyvä näin, sillä jatkossa kynnys pettää äänestäjät on paljon aikaisempaa korkeammalla.

Toimituksen poiminnat