Miksi näin kävi?

Miksi näin kävi? Pettymys sunnuntain tulos oli. Viimeisten viikkojen aikana oli ollut todella positiivinen tunnelma vaalikiertueella ympäri Suomea puolueemme teltoilla. En voi olla miettimättä niitä syitä, miksi lopputulos oli näin surkea. Yksi asia, mikä ihan varmasti vaikutti asiaan, ovat gallupit. Jos kannatuksemme näytti niissä vain yhtä prosenttia, moni varmasti ajatteli, ettei meitä kannata äänestää. Jotkut sanoivat tämän suoraan. Ehdotankin, että jatkossa gallupit kielletään puolen vuoden ajalta ennen vaaleja. Annetaan kansan oikeasti päättää, mitä haluavat äänestää, ei ohjata kansan mielipiteitä gallupeilla. Näin pystytään antamaan kaikille pienille puolueille mahdollisuus.

Mikä on Sininen tulevaisuus? Tähän kysymykseen törmäsimme myös vähän väliä, jopa juuri ennen vaaleja. Meitä ei tunneta. Tilanne voisi olla toinen, jos meillä olisi ollut varaa massiiviseen mainontaan. Keski-Suomessa pystyimme laittamaan kaksi eri mainosta lehtiin. Lisäksi puolue maksoi vaalijulisteet. Tosin nekin olivat melko turhia, koska ”myrsky” kävi repimässä lähes kaikki julisteemme useilla paikkakunnilla. Tämä myrsky oli aika erikoinen, osasi repiä vain tiettyjen puolueiden julisteet. Perussuomalaiset, Vasemmisto, SDP, Kokoomus ja Keskusta saivat olla rauhassa ainakin niissä paikoissa, jotka itse kävin katsomassa. Joissakin paikoissa meidän julisteemme päälle oli laitettu toisen puolueen juliste. Mitä me tarkoitamme sillä, että sanomme ”Suomi takaisin”? Tätä kysymystä meille myös esitettiin. Kaikki eivät ymmärtäneet, että olemme kaksi eri puoluetta.

Osallistuin eilen puolueemme valtuuston kokoukseen. Onneksi suurin osa jäsenistämme haluaa jatkaa puolueen toimintaa tappiosta huolimatta. Yksi hyvä asia tässä on, todennäköisesti suunta voi olla vain ylöspäin. Itse tähtään seuraaviin kunnallisvaaleihin. Töitä niiden eteen on tehtävä, rahaa ei edelleenkään ole käytettävissä.

Yhtä asiaa en voi ymmärtää: ihmisten ilkeyttä. Jos hallituksessa on yhdessä päätetty toteuttaa joku asia, minkä takia kaikki sonta pitää kaataa yhden ihmisen niskaan? Eivät ministerit yksinään päätöksiä tee, he ovat vain niitä virkamiehiä, jotka tekevät niin kuin hallitus käskee. Toivon voimia kaikille näille, jotka ryöpytyksen keskelle ovat joutuneet! Onneksi melko nopeasti ihmiset unohtavat, kohta tulee uudet ministerit, jotka joutuvat suurennuslasin alle. Hallitukseen mukaan pääsevät puolueet joutuvat toteamaan, että pakko on tehdä kompromisseja. Ei auta vaikka äänestäjille luvattiin toista. Suomi saa seuraavat syntipukit. Järkevää toimintaa tämä ei tietenkään ole, puolueet riitelevät keskenään, moni hyvä päätös jää tekemättä hallitus- ja oppositiopuolueiden tappelujen takia.

Elämä jatkuu kaikesta huolimatta. Eilen kyselin, pääsikö eduskuntaan sellaisia henkilöitä, jotka tosissaan lastensuojelun asiat haluavat korjata. Muutamia nimiä sain, toivottavasti he osaavat tehdä yhteistyötä, uskaltavat ottaa asioita esille ja vaatia korjauksia. Neljän vuoden kuluttua tiedämme, miten tämä onnistui.

MinnaKuusjrvi
Kristillisdemokraatit Äänekoski

Ammatti: kirjanpitäjä, Vankien Vanhemmat ry:n sihteeri
Elämässä voi tulla vastaan asioita, joihin ei ikinä olisi kuvitellut törmäävänsä. Tilanteita, joissa matto vedetään jalkojen alta pois. Kerta toisensa jälkeen on pitänyt kompuroida ylös. Ja kaikesta tästä oppinut, ettei niin isoa kuormaa harteille laiteta, etteikö sitä jaksaisi kantaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu