Salaisuudet esille

Iltalehti oli selvittänyt kansanedustajaehdokkaiden tuomiot kahdeksalta vuodelta. Osa hyvinkin lieviä tuomioita, mutta löytyy myös vakavia tapauksia. Olen monet kerrat miettinytkin, että lainsäätäjissä on ihan varmasti ollut mukana rikollisia, koska monet lakipykälät suojelevat rikollisia. Lainsäädännöllä hankaloitetaan esim. poliisien toimintaa. Puolueemme on vaatimassa 1000 poliisia lisää. Tarvitaanko tutkinnan puolelle perinteisen poliisikoulun käyneitä? Tutkijoiksi tähtääville voitaisiin järjestää oma koulutus, jonne ei olisi esim. ikärajaa eikä kuntotestejä. Tässä asiassa on oma lehmä ojassa, olisin itse kiinnostunut tutkinnan puolelle kouluttautumaan.

Mitä muita salaisuuksia toimittajat kaivelevat esille? Viimeistään vaalien jälkeen jokaisen valitun kansanedustajan ulosottotilanne tarkistetaan. Jos minut valittaisiin, olisin varmastikin listan kärkipäässä. Alkuperäinen pääoma on moninkertaistunut kymmenessä vuodessa. En ole asiasta ylpeä, tämä on yksi niistä kipeistä ja häpeällisistä asioista elämässäni. Jos kansanedustajaksi pääsisin, ulosottomies veisi joka kuukausi pari tonnia velkoihin, enkä vielä neljän vuoden jälkeenkään olisi päässyt nollille. Velkajärjestelyyn mukaan hakeutuminen on ainut vaihtoehto, jolla saisin jonain päivänä ”puhtaat paperit”.

Tämä luottotietojen menetys juontaa juurensa samaan soppaan, jossa myös lapseni vietiin. Kaikki vaikutti kaikkeen. Ennen ehdokkaaksi ryhtymistä jouduin pohtimaan tarkkaan näitä menneitä asioita. Tiesin, että varsinkin jos minut valittaisiin, kaikki tuotaisiin esille. Tämä on yksi syy, miksi en ole edes yrittänyt salailla asioitani, vaan pyrkinyt olemaan mahdollisimman avoin. Haluan myös omilla toimillani auttaa muita vastaaviin tilanteisiin joutuneita selviämään elämässä eteenpäin. Vaikeudet ovat muuttaneet itseäni entistä empaattisemmaksi.

Voin toki jossitella, miten asiat olisivat nyt, jos olisin silloin toiminut toisin, jos alusta alkaen olisin jaksanut tapella vastaan ja jos en olisi ollut niin hyväuskoinen. Mutta tämä jossittelu ei asioita muuksi muuta, menneille en enää mitään voi. Olen kyllä asiat mielessäni varmastikin kymmeniä, ellen jopa satoja kertoja läpi käynyt. Tärkeintä on oppia elämään oman menneisyytensä kanssa!

MinnaKuusjrvi
Kristillisdemokraatit Äänekoski

Ammatti: kirjanpitäjä, Vankien Vanhemmat ry:n sihteeri
Elämässä voi tulla vastaan asioita, joihin ei ikinä olisi kuvitellut törmäävänsä. Tilanteita, joissa matto vedetään jalkojen alta pois. Kerta toisensa jälkeen on pitänyt kompuroida ylös. Ja kaikesta tästä oppinut, ettei niin isoa kuormaa harteille laiteta, etteikö sitä jaksaisi kantaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu