Poliisin tilastot surullista luettavaa

Mielenkiinnosta tutkailin poliisin julkaisemia tialstoja viime vuodelta. Keski-Suomen kannalta huomioni kiinnitti kahden paikkakunnan tilanteet; Jämsä ja Keuruu. Molempien kohdalla rikosten määrä oli monilla tehtäväalueilla lisääntynyt. Jämsän huumausainerikoset olivat lisääntyneet yli 80 %:a. Rattijuopumukset yli 40 %:a. Keuruun kohdalla huumausainerikokset lisääntyivät 250 %:a, tosin määrä oli edelleenkin pieni Jämsään verrattuna. Törkeiden rattijuopumusten määrä väheni, mutta muiden rattien osuus kasvoi lähes puolella.

Jämsän huumetilanne on päässyt otsikoihin monta kertaa, huumekuolemia on muutaman vuoden aikana ollut useita. Eli ongelma on todellinen ja päässyt karkaamaan käsistä. Monen muun paikkakunnan kohdalla epäilen sitä, että ongelma on pahempi kuin mitä tilastot kertovat. Poliiseja ei ole vain ollut ratkomassa rikoksia. Poliiseja on aivan liian vähän, erityisesti pienillä paikkakunnilla. "Kyläpoliisin" läsnäolo saattaisi rauhoittaa monen pienen paikkakunnan tilannetta.

Poliisien määrää on lisättävä pikaisesti vähintään samalle tasolle, kuin mitä se oli ennen leikkauksia. Asioihin pitää puuttua ennen kuin on liian myöhäistä! 

MinnaKuusjrvi
Kristillisdemokraatit Äänekoski

Ammatti: kirjanpitäjä, Vankien Vanhemmat ry:n sihteeri
Elämässä voi tulla vastaan asioita, joihin ei ikinä olisi kuvitellut törmäävänsä. Tilanteita, joissa matto vedetään jalkojen alta pois. Kerta toisensa jälkeen on pitänyt kompuroida ylös. Ja kaikesta tästä oppinut, ettei niin isoa kuormaa harteille laiteta, etteikö sitä jaksaisi kantaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu