MinnaKuusjrvi Muutoksia tarvitaan

Perusoikeutena asunto

Viime aikoina on ollut useampia juttuja asunnottomista, on pohdittu syitä, mistä asunnottomuus johtuu. On myös mietitty maksuhäiriömerkintäisten tilanteesta. Monella on virheellinen käsitys siitä, että kunnan asunnon saa aina luottotiedotonkin. Kunnat eivät enää suoraan omista vuokra-asuntoja vaan kunnan omistama yhtiö. Näillä yhtiöillä omat isännöitsijänsä, jotka päättävät keitä asukkaiksi kelpuuttavat. Monet kerrat olen kuullut tapauksista, joissa sosiaalitoimisto on puoltanut asunnon saantia, yhtiö ei kuitenkaan suostu antamaan. Joskus isännöitsijällä on hyvät perustelut miksi näin tehdään, mutta on myös niitä tapauksia, joissa pärstäkerroin vaikuttaa. Valitettavasti myös muiden sukulaisten tilanteet voivat olla syynä siihen, ettei asuntoa anneta. Eikö pitäisi antaa edes mahdollisuus näyttää, pystyykö huolehtimaan asunnostaan? Yritetäänkö tällä tavalla savustaa ei toivotut henkilöt pois paikkakunnalta? Perustuslaissa sanotaan: "Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Joo on se kumma kun suomalaisia on ollut koditta 30 vuotta ja hallituksen tilaama halpatyövoima saavat oitis asunnot ja kela rahat ,terveydenhoidon.Kannattaa tosissaan miettiä mistä johtuisi.8000 koditonta ,n.500 perhettä Nuoria,vanhoja,työssäkäyviä suomalaisia. Ihmisiä paleltuu pakkaseen.Kannattaa kysellä sieltä hallituskumppanipuolueilta ,varsinkin keskustan ministeri saarikolta ja näiltä muilta leikkauspolitiikkaa tekeviltä urpoilta.

Ei ole siistiä ottaa esille leipäjonoja ja asunnottomia kun hallitus on suurella vaivalla tehnyt mediassa valeuutistensa avulla suomesta työllisten hyvinvointivaltion perikuvaa.Leipäjonot on saatu piilotettua katseilta ja asunnottomista ei puhuta.Kotien pakkohuutokaupoista ei niistäkään mediassa puhuta ,koska ei hienoa ja kivaa,eikä sovi hallituksen politiikkaan ja sen mainostamiseen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Eivät nuo yhtiöt kelpuuta köyhiä vuojralaisikseen yhtään sen enempää, vaikkei Suomessa olisi yhtään maahanmuuttajaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Maahanmuuttajat eivät kuulu tähän mitenkään.He ovat suomessa tyytyväisiä elämäänsä ja heillä ovat asiat ok.

Käyttäjän MinnaKuusjrvi kuva
Minna Kuusjärvi

Kuntien pitäisi tehdä päätös, että esim. sosiaalitoimiston suosituksen saaneelle on kunnan omistaman asuntoyhtiön pakko antaa asunto. Omalla paikkakunnalla on useaan otteeseen otettu esille, kuinka vuokra-asuntoja on tyhjillään. Miksi ei kerrota, että tulijoita olisi kyllä, mutta kun ei suostuta heille asuntoa antamaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset