MinnaKuusjrvi Muutoksia tarvitaan

Pressan puhe?

Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe voisi olla tällainen:

Kansalaiset,

Menneestä vuodesta itselleni tärkein tapahtuma oli Aaro-pojan syntymä. Lapsen syntymä antaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Kerroin jo viime vuoden puheessani, että kaikkien pitäisi ymmärtää, että on erilaisuutta, ihmisillä on toisistaan poikkeavia taustoja, vakaumuksia ja tavoitteita, on oikeus olla eri mieltä. Ja sitä on osattava kunnioittaa vaikka kuinka itse toisin ajattelisi. Käydessäni läpi menneen vuoden tapahtumia, joudun ikäväkseni toteamaan, ettei näin ole käynyt. Ihmisistä on tullut entistä raadollisempia toisiaan kohtaan. Ei hyväksytä erilaisuutta eikä kunnioiteta toistemme mielipiteitä. Onko enää edes uskonnonvapautta? Joka vuosi kiistellään, saako kouluissa laulaa edes suvivirttä. Uskonnonvapauden pitäisi olla joko vapautta uskoa tai olla uskomatta. Kristillisiä arvoja ei tulisi kuitenkaan romukoppaan heittää.

Eritoten politiikassa tai muuten julkisuudessa toimivien ihmisten yksityisyydelle ei anneta mitään arvoa. He ovat julkista riistaa. Onko siis ihme, että moni palaa loppuun? Jokaiselle pitäisi antaa mahdollisuus viettää myös yksityistä aikaa. Kansanedustajien pitäisi katsoa peiliin; jos olen säätämässä uusia lakeja, olenko itse toiminut lainkuuliaisesti. Huolestuttavaa on ollut se, että yhä useampia taloudellisia väärinkäytöksiä kansanedustajien toimesta on tullut ilmi. Onko moraali kadonnut?

Edelleenkään ei ole tullut parannusta siihen, että Suomessa syrjäytyy nuoria, kiusaaminen jatkuu kouluissa ja työpaikoilla. Paljon näistä puhutaan, muttei ole löydetty oikeanlaisia toimenpiteitä ongelmien ehkäisemiseksi. Pitäisikö viimeinkin kuulla syrjäytyneitä, kiusattuja ja heidän omaisiaan sen sijaan, että kysytään vain virallisilta asiantuntijoilta mielipiteitä?

Muutos parempaan alkaa omasta itsesään. Jokaisen pitäisi miettiä, miten voisi omalta osaltaan tehdä Suomesta paremman paikan asua ja elää. Pitäisikö muuttaa asennetta heikompiosaisia kohtaan? Autetaan miestä mäessä, ei mäen alla. Luodaan toivoa siitä, että jokaisella on mahdollisuus muuttua, aina voi nousta yhä uudelleen ylös kompuroinnin jälkeen.

Pienituloisten asemaa on ehdottomasti parannettava. Lapsiperheillä pitäisi olla taloudellisesti huoletonta elämää. Vanhempien jatkuva huoli taloudellisesta pärjäämisestä vie vanhempien voimat lapsistaan huolehtimisesta.

Honore de Balzac on sanonut: "On helppo vain istua ja tarkkailla. Vaikeaa on nousta ylös ja ryhtyä toimeen."

Toivotan teille kaikille hyvää alkanutta vuotta ja Jumalan siunausta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kiitos, Minna, samoin Sinulle! Ja kaikille US:ssä vieraileville ja kirjoitteleville blogisteille & toimitukselle!

Tehdään tästä hyvä vuosi. Hyvä ja tärkeä vaalivuosi - ja pidetään kaikki mukana veneessä. Veneessä, jossa kaikilla on airot.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kyllä Niinistö olisi hyvinkin voinut puheessa käsitellä asioita, kuten blogissasi esität, vaan eipä esittänyt. Puhe oli hyvin pinnallinen. Siitä mielestäni puuttui yhteiskunnallinen ote.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Minna. Otit kivan otsikon; Presidentin puhe. Presidentti ajatuksena, on myöskin siinämielessä kiva, kun me ajattelemme, että, jos minä olisin Presidentti, minkälaisia kansalaisia minun olisi ilo hallita,/palvella. Aina vääjäämättä tulee, 'ajatusvastaus': Jumalan Sanaa kunnioittavia, joilla on korkein 'elämän motto', Raamatun Sana: Fil. 2:5 Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli, joka ei, vaikka Hännellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen, vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja Hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen; Hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti. Arvelen, kevein mahdollinen hallitsijan huolehtiminen kansalaisistaan, tuon, meidän mielemme kautta. Siksihän Jeesus tuli ja lupaa tulla uudelleen. Hän ei ole missään asiassa meitä koskaan pettänyt. Eikä tule meitä nytkään pettämään. Hän tulee. Siunaten, Lasse.

Toimituksen poiminnat