MinnaKuusjrvi Muutoksia tarvitaan

Suutarin joulu

Muistan hämärästi lapsuudessani kuulemani tarinan suutarista, joka odotti Jeesuksen tulevan käymään. Koko päivän hän odotti. Päivän kuluessa hän auttoi monia ihmisiä. Illalla mietti, ettei sitten Jeesus tullutkaan. Raamatusta hän luki seuraavan kohdan: "Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni." Jatkoa edelliseen: "Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle." Tällöin suutari tajusi, että Jeesus tulikin hänen luonaan käymään näiden kaikkien muiden ihmisten muodossa.

Tähän Raamatun kohtaan vielä jatkoa: "Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä, minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda; minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa." Jatkoa vielä: "Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle."

Näitä Matteuksen evankeliumin kohtia on hyvä muistella aika ajoin. Kuinka monta kertaa olen itsekin huomannut kääntäneeni selkäni avun tarvitsijalle? Kuinka monta kertaa olen ajatellut, että jokainen huolehtikoot omista asioistaan? Jätänkö auttamatta peläten, että avuliaisuuttani käytettäisiin hyväksi?

Jos voittaisin lotossa miljoonia, käyttäisin osan voitoista muiden auttamiseen. Etsisin velkojen ja pienten tulojen kanssa kamppailevia, maksaisin velat heidän puolestaan ja antaisin pienen pesämunan pahojen päivien varalle. Asunnottomille haluaisin tarjota kodit. Autettavia kyllä riittäisi. Itselleni saisin todella hyvän mielen.

Rauhallista Joulun aikaa kaikille! Pidetään huoli toisistamme!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MinnaKuusjrvi kuva
Minna Kuusjärvi

Kiitos! En ollut aiemmin tuota lauluna kuullutkaan :)

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Noita Raamatunkohtia on hyvä muistaa, kun sodan keskellä olevasta Syyriasta on virrannut pakolaisia Eurooppaan.

Toki ulkomaiden auttamisen kokonaishintalappu ei saa kasvaa liikaa, kun siihen lasketaan mukaan kehitysapu, pakolaisten auttaminen Suomessa ja EU:n jäsenmaksun tulonsiirrot muille jäsenmaille.

Eikä ole kestävää taloudenhoitoa, että Suomi velkaantuu.

Ei ole yhtä helppoa vastausta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei ole helppoja vastauksia vaikeihin kysymyksiin. Suomea pidetään tyhmänä kun otti vastaan paperittomia "partalapsia", nyt meillä on ongelma kun rikollisuus lisääntyi raa'alla tavalla. Oliko nämä joitakin sotarikollisia jotka saivat suojan täältä, kuka tietää, vahvan näköisiä nuoria miehiä näyttivät olevan. Sairaat ja lapset jäivät huoltajia vaille kotimaassaan, kun joku tekee bisnestä valtion avustusten takia pakolaisilla Suomessa.

Toimituksen poiminnat